Fren İnovasyonları

Fren İnovasyonları

Araç teknolojileri her geçen gün yenilikçi perspektiflerle boyut atlarken; gelişim kategorilerinin başında fren inovasyonları yer almaktadır.

Araç ve trafik güvenliğinin vazgeçilmez unsuru olan frenleme sistemlerinin akıllı yönetimlerle birleştiği ve algı yüksekliğiyle ön plana çıkan bu çalışmalar araçlarda frenleme ihtiyacının farklı şekillerde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Akıllı fren sistemleri olarak da bilinen otomatik frenleme mekanizmaları, inovasyon çalışmalarının en yoğun gerçekleştiği çalışma kategorilerinden biridir. Yeni nesil araç modellerinin neredeyse tamamında inovasyonel frenleme sistemleri tercih edilmektedir. 

Fren İnovasyonları ve Özellikleri

Akıllı araç yönetimlarinde temel amaç sürüş güvenliğinin sağlanması koşuluyla kullanım konforunu arttırmaktır. Bu bağlamda konforun artışından evvel gözetilen güvenlik unsuru için vazgeçilmez kategorilerin başında fren sistemleri ve gelişimi gelmektedir. Fren inovasyonları akıllı yönetim sistemlerinin entegrasyonuna uygun şekilde ve güvenlik beklentisini karşılar nitelikte geliştirilir. Algılama özellikli durdurma sistemlerinden hız sabitleyicilere, şerit içi modlarından mesafe ayarlayıcılara değin pek çok inovasyonel sistem düzeni fren inovasyonları çalışmaları ile ortaya çıkmaktadır. 

Araç Bakım Periyotları ve Fren Sistemleri

Araçların belirli aralıklar dahilinde veya mevsimsel hazırlıklar kapsamında detaylı kontrol ve onarım uygulamalarına tabi tutulmasına periyodik bakım adı verilir. Bu bakımlar iki temel kategoride incelenmektedir. Km başı bakımlar ve mevsimsel bakımlar olarak ikiye ayrılan uygulamaların her ikisi için de fren sistemlerine yönelik çalışmalar ortak öneme sahiptir. Çünkü araç güvenliği ve sürüş konforu arttırma çalışmaları için daima koruma altına alınması gereken sistemlerin başında fren sistemleri yer alır. Otomobil modelleri için geliştirilen yeni nesil fren inovasyonları çeşitlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:
  • ABS
  • ASR
  • ESB
  • BAS
  • 7MSR
  • 8EBS
Akıllı fren sistemlerinin her biri farklı açılardan sürüş güvenliğinin desteklenmesi adına kurgulanmıştır. Bazıları aracın yavaşlama ve durma işlevlerini yerine getirirken, bazıları sabitleyici ve konumda kalıcı özellikleriyle ön plana çıkar. Mesafe ayarlama özellikli yönetim sistemlerinde belirlenen mesafeden az bir aralık kalması halinde engel ve araç arasındaki boşluğu korumak için frenleme sistemleri devreye girer ve aracın durmasını sağlar. Bu ve benzeri tüm akıllı fren sistemleri fren inovasyonları çalışmaları kapsamında geliştirilir ve araç modellemelerinde kullanılır. 

İlgili Konular

Silindir Kapağı Çatlağı

Silindir Kapağı Çatlağı

Motorunuzun en önemli bileşenlerinden biri olan silindir kapağı, motorun verimli ve sorunsuz çalışmasında kritik bir rol oynar. Ancak, bu kritik parçada meydana gelebilecek çatlaklar, motorun performansını ve güvenilirliğini ciddi şekilde etkileyebilir. Silindir kapağı çatlakları, genellikle motorun aşırı ısınmasına veya yanlış montaja bağlı olarak gelişir ve bu durum, motorun sağlığı için ciddi sonuçlar doğurabilir. Silindir kapağı çatlaklarının belirtilerini, silindir bloğu çatlamasını, çatlakların kaynak yoluyla onarılabilirliğini ve bu tür bir tamirin maliyetini derinle...

Rehbere git

Marş Dinamosu Arızası

Kayseri´de Çakır Oto Bosch Car Service´ de marş dinamosu arızalarınıza garantili çözümler ve profesyonel teknisyenlerden güvenli hizmetler.

Rehbere git
Marş Dinamosu Arızası
Triger Kayışı Değişim

Triger Kayışı Değişim

Rehbere git

Araba Gaza Neden Geçmez?

Araba gaz yeme sorunları: performans ve yakıt tüketiminde azalma, arızaların sebepleri ve çözümleri.

Rehbere git
Araba Gaza Neden Geçmez?